Reklamation och retur

Om du vill göra en retur kontaktar du oss på info@lyxfestdecor.se och uppger namn och ordernummer. Vi mejlar ut en retursedel till dig som kan skrivas ut och fästas på ditt paket. Returfrakten kostar 49 SEK. 

Du som är privatperson har 14 dagars bytesrätt/ångerrätt när du handlar online. Det innebär att du inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket kan skicka tillbaka oanvända, oskadade varor. Om en vara har använts eller hanterats oförsiktigt, så att den inte längre kan säljas som ny, blir du skyldig att ersätta webbutiken för värdeminskningen. Privatperson som utnyttjar sin ångerrätt, betalar själv fraktkostnaden för den returnerade varan. Vid fel i varan återbetalar vi returfrakten samt det du betalat för den skadade eller felaktigt levererade varan förutsatt att vi inte kan skicka en ny vara till dig inom skälig tid. 

Vi kontrollerar alltid våra produkter innan de skickas ut till dig som kund. Skulle du få en trasig vara, kontakta oss då så fort som möjligt så ser vi till att hjälpa dig på bästa sätt. Konsumenten har 36 månaders reklamationsrätt enligt konsumentköplagen.

Om en produkt skadats eller saknats i leveransen ber vi er att även behålla ytteremballaget/kartongen som beställning kom i tills ärendet är avslutat, detta är då postnord t.ex. har som krav att "Vid en skadereklamation ska den reklamerade försändelsen finnas kvar i oförändrat skick till dess att reklamationsutredningen är klar. Detta innebär bland annat att försändelsen varken får användas, repareras, returneras eller kasseras."

Viktigt – kostnad för ej uthämtad paket: Om du ångrar dig innan du får ditt paket bör du ändå hämta ut ditt paket och sedan skicka tillbaka det till oss. Vi tar ut en administrativ avgift på 250 kr för ej uthämtade paket. Anledningen är att uthämtade paket innebär stora kostnader för oss och det tar lång tid för paketet att komma tillbaka till oss.

Hur gör jag en retur? Vänligen kontakta alltid vår kundservice innan du returnerar en vara.

Vem står för kostnaden vid retur? Vid en retur står du som kund för returfrakten samt ansvarar för paketet till dess att det inkommit till vårt lager. Spara därför gärna kvittot med spårningsnummer från inlämningen. 

Hur stoppar jag min beställning? Vårt orderflöde går väldigt snabbt och involverar flera avdelningar. Vi har därför inte möjlighet att stoppa en genomförd beställning, även om vi skulle vilja. Denna snabba systemhantering är nödvändig för att vi ska kunna hantera och leverera till alla våra kunder inom utlovade tider. Du är dock alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

OBS! Returer som skickas in utan godkänt retur- eller reklamationsnummer accepteras ej.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.